adscode
adscode
adscode

Trafik kavgasında cinayet işleyen polise 13 yıl hapis cezası

Bursa'da trafikte yaşanan kavga sırasında bir kişinin silahla vurularak öldürülmesine ilişkin 1'i tutuklu 4 sanığın yargılandığı davada karar açıklandı. Tutuklu sanık polis memuru Oktay D.'ye 13 yıl 1

Trafik kavgasında cinayet işleyen polise 13 yıl hapis cezası

1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, hakkında "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis istemiyle dava açılan tutuklu sanık polis memuru Oktay D, cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Tutuksuz sanıklar Semih T, Tugay A. ve Furkan Ali U. duruşmaya katılmazken, taraf avukatları ile maktul İbrahim Can Asanı'nın yakınları mahkeme salonunda hazır bulundu.


"BEN UYARI ATEŞİ YAPTIM"
Karar öncesi son sözleri sorulan sanık Oktay D, "Ben uyarı ateşi yaptım. Hakkımda meşru müdafaa hükümlerinin uygulanmasını, aksi takdirde 'kasten yaralama sonucu ölüme neden olma' suçundan hüküm verilmesini talep ederim." ifadesini kullandı.

"POLİS OLDUĞUM KONUSUNDA UYARDIĞIM İÇİN KAÇTI"
Sanık, olay günü arkadaşları Semih T. ve Tugay A'nın intikam duygusuyla hareket ettiklerini ve maktulü yerde yatarken darbettiklerini öne sürdü. Oktay D, maktulün sabıkalı olduğunu ve polis tarafından arandığını belirterek, "Şahıs, onu polis olduğum konusunda uyardığım için kaçmıştır. İddia edildiği gibi olsaydı şahsın sırtından vurulmuş olması gerekirdi ancak omzundan yaralanmıştır. Bu bana silah doğrulttuğunun delilidir. Olaya ilişkin görüntüler izlendiğinde şahsın bir eli hep önündedir. Bu silahını tuttuğu koludur, aksi takdirde koşan birinin her iki kolunun da sallanması gerekirdi." savunmasını yaptı.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin