adscode
adscode
adscode

Elit Medya Group ta İmza Attıktan Sonra Dolandırıcılık Başlıyor

Reklam PR çalışması hosting ve domain hizmeti alacaklar çeşitli ajanslarla çalışıyor

Elit Medya Group ta İmza Attıktan Sonra Dolandırıcılık Başlıyor

Markalar ve e-ticaret siteleri adını duyurmak ve çeşitli anlaşmalar ile kazançlarını artırmak için ajansların kapılarını çalıyor. Bazıları bu kapıdan dolu dönse de kimileri de maalesef dolandırılıyor. Elit Medya Group da hüsran ile sonuçlanan anlaşmalar yapan ajanslardan biri. Şimdilerde ise adı yolsuzluk, hukuksuzluk ve dolandırıcılık gibi kavramlarla anılıyor. 150’den fazla şirketin ve 300’den fazla kişinin mağdur olduğu söyleniyor. Elit Medya Group ve Kader İkizler’den yolu geçenler en kısa zamanda yakasını kurtarmayı istiyor.
Şirketin tüm işlerini yönetici olarak da sorumlu Kader İkizler yürütüyor. Genelde görüşmelerini kendisi müşterileri ile yapıyor. Bunun yanında sözleşme imzalanana kadar müşterinin her türlü talebini onaylayıp taahhütte bulunuyor. Ama asıl sorun sözleşme sonra parayı verdikten sonra başlıyor. Çünkü herkes sözleşme öncesi ve sonrası iki farklı Kader İkizler’in olduğunu söylüyor. Ödeme yapanlar neredeyse aynı şekilde ve konuda açıklamalarda bulunuyor. Personelden şirkete kadar dolandırdığı çok sayıda kişi ve kurum var.
Kader İkizler, imza atmadan önce kendisinin çok büyük kanallar ile birlikte hareket ettiğinden bahsediyor. Eğer anlaşma yapılırsa bu kanalların programına çıkarılacakları ve ödül verileceği söyleniyor. Bunlar içerisinde Show TV, TV 8 gibi kanalların da olduğunu dile getiriyor. Markasını ve şirketini tanıtmak isteyenler büyük kanallarla çalıştığına inanıp kendisi ile reklam anlaşmaları yapıyor. Sonrasında ise işin gerçek yüzü ortaya çıkıyor. Hiçbir müşterisine verdiği sözü tam anlamı ile yerine getirmiyor. Bununla beraber müşterilerden sürekli haksız şekilde para talep ediyor. Tüm ücret ödenmesine rağmen karşılığında anlaşılan hizmetler verilmiyor. Müşteriler imzadan önce bu konuda farklı konuştuğunu söylediğinde ise verdiği para ile anca bu kadar reklam çalışması olacağını söylüyor. Baştan sona planlı bir şekilde tüm müşterilere bu sistem uygulanıyor. Yaptıkları karşısında adli mercilere başvurulacağı söylendiğinde ise nereye istersen oraya şikayet et diyor.
Kader İkizler mağdurlarını, kurduğu çağrı merkezinden bulunuyor. Birkaç kişi ile kurduğu çağrı merkezi mağdur edecekleri müşterileri buluyor. Sabahtan akşama kadar müşterileri arayıp buluyorlar. Müşteri yerine mağdur demek daha doğru olacaktır. Çeşitli numaralardan daha önce tespit ettikleri şirketlere ve müşterilere PR çalışmaları yapabileceğini söylüyor. Bunun yanında büyük kanallar ile çalıştığını ve istedikleri reklamı yapmayı vaat ediyor. Ortada ne çalışma ne de reklam var. Yapılan her şey müşterilerden para bulmak için söyleniyor. Ekibinde bile yapılan usulsüzlüklere dayanamayıp çalışmayı bırakan çok sayıda kişi var.
Avsallar Çiçekçilik’i de aynı yöntemle dolandırmışlar. Hosting ve domain için ilk etapta anlaşma çerçevesinde ödeme yapılmış. Sonrasında ise sürekli hosting, domain ve server hizmeti için para istenmiş. Dayanamayan şirket ödeme yapmayı bırakınca da siteyi kullanılamaz moda almış.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin