adscode
adscode
adscode

Devre mülkü olanlar dikkat Sosyal medyada 5 milyon TL lik vurgun

İstanbul’da paravan şirket kuran dolandırıcıların hedefi bu kez devre mülk sahipleri oldu. Devre mülk sahiplerini arayarak hisselerini yüksek fiyata yabancılara satabileceklerini söyleyerek dolandıran

Devre mülkü olanlar dikkat Sosyal medyada 5 milyon TL lik vurgun

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri son günlerde artan devre mülk dolandırıcılığı olayları üzerine çalışma başlattı.

Fullscreen

Habertürk muhabiri Mustafa Şekeroğlu’nun haberine göre, savcılığa başvuran 29 mağdurun şikayet dilekçeleri hakkında inceleme başlatıldı.

YÜKSEK FİYATLARLA YABANCILARA
Mağdurlar verdikleri şikayet dilekçelerinde kendilerine ulaşan kişilerin kendi devre mülklerini yabancı kişilere yüksek fiyata satabileceklerini söyleyerek “Reklam ve tapu masrafları için para gerekli dediler. Bize tanıdığımız banka var faizsiz kredi çekeriz adınıza diyerek, mobil bankacılık üzerinden adımıza kredi çekildi. Ve çekilen kredileri kendi hesaplarına gönderdiler” dedi. Parayı aldıktan sonra da ortadan kaybolduklarını belirterek şikayetçi olduklarını belirttiler.

 

5 MİLYON VURGUN YAPMIŞLAR
Olayla ilgili çalışma yapan Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, 7 kişilik dolandırıcılık şebekesini tespit etti. Elde edilen isimler arasında sosyal medya paylaşımlarıyla tanınan Onur Elmas da yer alıyordu. Düzenlenen operasyonla Onur Elmas’ın yer aldığı 7 kişi gözaltına alındı. Yapılan çalışmada şebekenin dolandırıcılık yöntemiyle 29 kişiden toplam 5 milyon lira para aldıkları belirlendi.

TUTUKLANDI
Emniyette işlemlerin ardından Onur Elmas ile birlikte toplam 4 kişi hakkında tutuklama kararı çıktı. 196 bin takipçisi bulunan Onur Elmas’ın şebeke lideri olarak işlem gördüğü iddia edildi. Tutuklama kararının ardından Elmas ile birlikte 4 kişi cezaevine götürüldü.

 

DEVRE MÜLK NEDİR?
Konut olarak kullanılmaya uygun bir binanın daireleri yılın belli dönemlerinde farklı kişilerin kullanımına sunulabilmektedir. Ortak mülkiyet hakkı sunan bu gayrimenkul türüne devre mülk denir. Yazlık ya da termal tatil köylerinde sıklıkla tercih edilen bir konaklama çeşididir

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin