adscode
adscode
adscode

Bitlis te kar 3 metreyi aştı yüzlerce köy ulaşıma kapandı

Bitlis te kar yağışı nedeniyle 317 köy yolu ulaşıma kapandı 11 günde yağan kar miktarının 3 metre 13 santimetre olarak ölçüldüğünü açıkladı

Bitlis te kar 3 metreyi aştı  yüzlerce köy ulaşıma kapandı

Bitlis'te kar yağışı nedeniyle 317 köy yolu ulaşıma kapandı. 11 günde yağan kar miktarının, 3 metre 13 santimetre olarak ölçüldüğünü açıklayan Meteoroloji yetkilileri, Doğu Anadolu'da çığ uyarısında bulundu.

Bitlis'te 27 Ocak'ta başlayıp, aralıklarla süren kar yağışı nedeniyle 317 köy yolu ulaşıma kapandı. Meteoroloji yetkilileri, kar kalınlığının 3 metre 13 santimetre olarak ölçüldüğünü açıkladı. Tek katlı yapıların, otobüs-minibüs duraklarının ve park halindeki araçların kara gömüldüğü kentte, ulaşımın durma noktasına geldiği belirtildi.

Bitlis Belediyesi de 55 araç ve 80 personelle mahalle yollarında açma ve genişletme çalışması yapıyor. Yetkililer, yüksek binaların çatılarında biriken kar kütleleri nedeniyle vatandaşları uyarırken, bina çevrelerinden uzak durulmasını istedi.

Çığ uyarısı yapıldı

Bu arada Meteoroloji yetkilileri, çığ uyarısında bulundu. Özellikle dağlık alanlarda Doğu Anadolu'nun doğusu basta olmak üzere yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çiğ tehlikesi bulunduğuna dikkati çeken yetkililer, yağışın yarın akşam saatlerine kadar etkili olacağını bildirdi. (DHA)

Paylaşın
adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin