adscode
adscode
adscode

Antalya Alanya Devlet Hastanesi nde Skandal

Antalya Alanya Devlet Hastanesi adını artık araştırmalar ile değil kötü muameleler ile duyuruyor

Antalya Alanya Devlet Hastanesi nde Skandal

En iyi ameliyatların yapıldığı ve hastaların memnun olduğu bu hastane büyük skandallar ile sarsılıyor. Hastane içerisinde kötü muameleler ve hastalara yapılan hakaretlerin arkası kesilmiyor. Hastalar ve hasta yakınları sağlık görevlilerinden şikayetçi. Hasta bakıcılar ve ebeler, hastalara fiziksel şiddete varan muamelelerde bulunuyor. Bununla da kalmayıp aşağılayıp, hakaret edip acizliklerinden faydalanıyorlar. Nasılsa ses çıkaramazlar, bize mecburlar tavırları ile hasta bakıyorlar. Nazik ve anlayışlı olmaları gereken zamanda hastaları ittirip, yanlış davranışlar sergiliyorlar. Temel ihtiyaçları giderirken ve kişisel bakım yaparken sorun çıkarıyorlar. Ebeler ve hasta bakıcıları şikayet etmek için toplanan hasta yakınlarına beyaz kod veriliyor. Güvenlik görevlileri, hasta bakıcılar ve ebeler birlik olmuş durumdalar. Hastalara kötü davranıp yasal haklarını kullanmasını engelliyorlar. Hasta yakınları bu durumu yetkililere, CİMER’e ve Antalya İl Sağlık Müdürlüğü’ne şikayet edeceklerini söylese de güvenlik görevlileri hemen beyaz kod veriyor.

Antalya Alanya Devlet Hastanesi’nde sorun yalnızca ebeler ve hasta bakıcılar değil. Aynı zamanda güvenlik görevlileri de hasta yakınlarını aşağılayıp orantısız güç kullanıyor. Orantısız güç kullanılması güvenlik görevlilerinin yasal sorumluluklarına neden olacakları bir durumdur. En kısa sürede hastalara ve hasta yakınlarına orantısız güç kullanılmasının bırakılması gerekiyor. Hakaret edip hastaneden atmaya çalışmak insani olmamakla birlikte ahlak dışıdır. Ancak Antalya Alanya Devlet Hastanesi’nde çalışan güvenlik görevlileri bu durumu önemsemiyor.

Hasta yakınları, sevdiklerine mi yoksa kendilerine yapılan muamelelere mi üzülsünler bilemiyorlar. CİMER ve Antalya İl Sağlık Müdürlüğü’nde soluğu alan hasta yakınları şuan için beklemekteler. En kısa sürede gerekli önlemler alınıp hastalarına iyi muamele yapılmazsa her türlü yasal haklarını kullanacaklar. Öyle ki topluca dava açmayı da düşünüyorlar. Antalya Alanya Devlet Hastanesi hakkında ihlaller sebebi ile ceza ve hukuk davaları açılırsa hastane yönetimi de bundan büyük ölçüde etkilenecektir. Denetleme ile görevlendirilenlerin sorumluluğunun doğmaması için en kısa sürede harekete geçmesi gereklidir. Sağlık görevlilerinin Antalya İl Sağlık Müdürlüğü teşebbüsü ile büyük bir soruşturma geçireceği düşünülüyor. Eğer sorun en kısa sürede çözülmezse öfkeli hasta yakınlarını durdurmak son derece zor olacaktır.

Şikayetler sonucu resmi makamlar harekete geçince bu süreçte birçok hasta bakıcı ve ebenin işine de son verileceği kesin. Toplanan hasta yakınları kötü muameleleri de belgelemiş durumdalar. Tanık ifadeleri ve her türlü yasal belge mevcut olduğundan sorun çözülmezse herkese ucu dokunacak bir soruşturma olacaktır. Hastane yönetimi ve Antalya İl Sağlık Müdürlüğü devreye girdikten sonra sorunun kısa sürede çözüleceği düşünülüyor. Fiziksel şiddet, psikolojik şiddet ve kötü muamelelerden sorumlu tüm çalışanlar da nasibini alacaktır. Şiddete ve kötü muameleye göz yuman ve bunları işleyen herkesi büyük cezalar bekliyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin